dilluns, 25 de novembre del 2013

Youtube el món dels vídeos

CÀMARA + EINES = YOUTUBE

Molta gent coneix l'aplicació moviemaker per editar vídeos. Però aquesta entrada no parlarem de moviemaker sinó de youtube.

Youtube, com tots sabem, és un lloc web en el qual els usuaris poden pujar i compartir vídeos. Va ser creat per tres extreballadors de PayPal el febrer de 2005, a San Mateo (California, Estats Units). Si tens un compte google, quan entres a youtube directament a dalt a la dreta apareix el teu compte google i a la dreta "penjar vídeos". Doncs com bé diu la definició, youtube serveix per penjar, editar els vídeos i guardar vídeos que t'agradin de youtube. En el cantó dret teniu diferents canals que us recomanen per subscriure-us i saber quan pengen un nou vídeo, per exemple si us agrada GLEE, us subscribiu al seu canal i quan pengin nous vídeos de GLEE ho sabreu. A l'esquerra apareix el vostre nom (on tens els vídeos que has penjat), activitat (vídeos que destacant), les vostres subscripcions, social, llistes de reproducció (els vídeos que us agraden), el vostre historial... Posaré un exemple:

Si a tu t'agrada una cantant i us voleu subscriure al seu canal, quan escolteu una cançó seva cliqueu a baix on col·loca "Subscriu-m'hi"


O també si només voleu guardar aquesta cançó, per què és l'única cançó d'aquest cantant que us encanta. Aneu on posa "Afegiu a..." i si ja tens creada una llista la col·loques allà.


  
Un cop l'heu afegit, el tindreu en el vostre canal per quan vulgueu escoltar-la i no caldrà que ho busqueu.

Com a reflexió que extrec de l'ús del youtube i de les seves aplicacions, és que és una forma senzilla d'aprendre a editar videos i a fer subscripcions. Però crec que encara que sigui divertit aprendre a utilitzar-ho, sempre s'ha de recordar que és un espai públic i recomano baixar el moviemaker, per editar vídeos personals. Internet ara mateix és perillós i sobretot depenent del que pengeu per internet. Jo sempre vaig en compte amb el que penjo i vosaltres també hauríeu de fer-ho. Jo sempre dic que si voleu gaudir del facebook, twitter, youtube,… En general amb internet, utilitzeu-lo bé.

Ara un deixo un tutorial que vaig trobar per youtube, sobre com us podeu crear un compte, una guia per tots els canals que hi ha (el que us he presentat jo) i també com penjar un vídeo. És del 2012, però crec que us ajudarà, espero que us agradi:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada