dissabte, 23 de novembre del 2013

Com hauríem de parlar bé en públic?



Per començar us pregunto, com creieu que ha de ser un bon comunicador? Això és el que em vaig preguntar-me abans començar a llegir el llibre que ens van demanar.

Com parlar bé en públic?
És un llibre escrit per Joana Rubio i Francesc Puigpelat. Un llibre recomanat per poder, com bé diu el títol del llibre, parlar bé en públic, ser un bon comunicador, aprendre les tècniques que s'utilitzen. Com explica la contraportada d'aquest llibre "Descobreix quins són els seus secrets i fes que les teves intervencions públiques, lluny de ser un mal tràngol, es converteixin en ocasions excel·lents per a comunicar i persuadir. En aquest llibre hi aprendràs: trucs per a superar el pànic de quedar-se en blanc, recursos per a preparar bé un discurs, idees per a mantenir el ritme i guanyar-te l'auditori… " En definitiva el que puc descriure d'aquest llibre és que és una bona eina per poder aprendre aquest seguit de trucs que s'han descrit.


En cada capítol descobreixes una nova forma de poder-te comunicar amb el públic que tinguis davant, siguin persones del teu bufet, a un congrés o a una classe amb nens i nenes. Per lo menys de cada capítol alguna cosa se't queda dins el cap, ja que és fàcil de llegir.

Vam haver de fer un resum de cada capítol, amb una portada i un índex. La portada havia de ser creativa, ja que el treball que anaves a presentar no era cap llibre teu. Com per exemple el títol que he col·locat per aquesta entrada "Com hauríem de parlar bé en públic?" o "Exposem de forma correcta!". 



Després d'entregar el treball ens vam col·locar per grups per parlar sobre el treball i que havíem extret d'ell. Una bona forma de recordar tot el que s'ha dit en el llibre i saber que sabíem. Cada grup d'entre 5-6 persones dialogava i escrivíem en un paper el que anava apareixent:



  • Parlar amb un to alt i clar. Amb frases curtes i senzilles. 
  • Quan estàs dempeu separar les cames per no perdre l'equilibri. Però tampoc quedar-se estàtic sense moure's. 
  • Per no perdre els nervis, abans respirar fons. Controlar-los i dissimular els nervis. 
  • Si et quedes en blanc, no fer sons vocàlics (aaaa, eemm, …), és millor quedar-se en silenci o passar el següent punt. 
  • Si t'has confós, no passa res. Tornes a començar o com molts professionals fan demanen, disculpes tornen a repetir-ho i segueixen.
  • Actitud positiva i sempre mirant al públic. Amb un somriure a la cara.
  • Mitjans audiovisuals com a suport. NOMÉS com a suport. 
  • Observar l'actitud del públic i si algun moment es necessita l'atenció del públic, explicar un acudit o fer una pregunta al públic.
Un cop s'ha parlat amb tot el grup, s'escull un representant perquè surti a la pissarra per parlar només un del punts que havíem escrit. Així tots vam acabar de comentar sobre el llibre.

La reflexió sobre aquest llibre és que m'ha sigut de molta ajuda. He pogut utilitzar alguns dels punts del llibre, per les meves exposicions. És una bona manera de començar-se a preparar per quan estiguem al voltant de nens, o potser no de nens però si davant d'un claustre de mestres i hàgim de donar la nostra opinió d'alguna cosa. Sempre m'ha agradat saber com algú: un mestre, un professor, un advocat, … arribar a tenir el públic atent. Ja que trobo que és molt difícil mantenir l'atenció d'una classe de 30 alumnes, que estan més interessats en la pantalla del mòbil que de les explicacions del seu mestre.  Espero arribar a ser una bona comunicadora i tenir els meus alumnes atents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada