dilluns, 18 de novembre del 2013

Les tecnologies dins l'aula



Aquest divendres vaig anar a una conferència de la meva universitat, on parlaven sobre aquelles tecnologies que s'utilitzan dins les aules d'infantil i primària.


Una de les primeres coses que es va parlar va ser de les pissarres digitals interactives, les coses positives i negatives de tenir una PDI. La podem trobar en els països més desenvolupats, és una eina TIC que s'utilitza a les aules dels nens i nenes per aprendre. Aquesta eina no cal que sigui una eina multimedia, es pot utilitzar com una pissarra digital. És fàcil d'utilitzar. Les imatges de l’ordinador es poden manipular i controlar des de la PDI mitjançant un llapis o marcador, o directament amb el dit.



Una de les coses que es va dir a la conferència va ser que les pissarres digitals no haurien d'estar al centre de les classe si no, en un racó .


He pogut observar que normalment s'utilitzen les PDI quan els alumnes no tenen llibres, és una bona eina per aprendre en certes assignatures.

La segona part de la conferència va tractar sobre els iPads a les escoles. L'iPad és una tauleta tàctil que va ser desenvolupat per apple, amb un munt d'aplicacions. Tens internet, jocs, correu electrònic, càmara de fotos i de video, etc. Hi han diferents tipus d'iPads: iPad 2, iPad de la 3ª generació, 4ª i 5", iPad air, iPad mini i iPad mini amb pantalla retina. És un tecnologia nova que s'utilitza a les aules dels nens de infantil i primària. Els mestres que van parlar a la conferència sobre els iPads, deien que eren molt útils per passar la llista dels alumnes, preparar treballs, tenir l'horari… També van explicar que els mestres tenien classes per aprendre a utilitzar els iPads.



Per a ells és positiu tenir iPads a les classes a l'hora de fer racons de matemàtiques o de música o de llengües. Perquè veuen que els nens estan més en silenci i més concentrats en fer bé l'exercici i poder aprendre més. Diuen que els nens desitgen cada dia que arribi la hora dels racons per poder "jugar".

La meva opinió sobre aquesta eina és que si s'utilitza bé i es treballa bé, doncs endavant. Potser si que aprenen més així i es senten més motivats, perquè les noves generacions ja neixen saben utilitzar una eina d'aquestes.

Una de les preguntes que em va agradar i no l'havia pensat fins aquell moment era: Però no teniu por que el nen no aprengui de forma seria? Els mestres van contestar que els nens saben perfectement quan utilitzar l'iPad per jugar, que això ho fan a casa, i quan per aprendre coneixements. I explicaven que els hi deien una petita mentida, sobretot a aquells nens que no utilitzavan l'iPad de manera adequada. Els hi deien que si no ho feien bé, els resultats eren enviats als iPads dels mestres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada